Filosoof naar Muller-leerstoel

Nieuws | de redactie
20 februari 2007 | De KNAW heeft de filosoof Lodi Nauta benoemd tot bijzonder hoogleraar filosofie van de Middeleeuwen en Renaissance aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen. Nauta zal de komende drie jaar de KNAW-Mullerleerstoel bezetten. Hij promoveerde cum laude in 1999 op een onderzoek naar de invloed van de Romeinse schrijver en filosoof Boëthius (ca. 480-525) op het denken in de Middeleeuwen en vroegmoderne tijd.

Voor deze dissertatie en andere publicaties ontving hij de Keetje Hodshon Prijs van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Van 2001 tot 2006 leidde hij een Vidi-project van NWO over taalkritiek in de geschiedenis van de filosofie.

In 2005 benoemde de KNAW hem tot lid van De Jonge Akademie. Nauta publiceerde diverse boeken en artikelen over de geschiedenis van de filosofie. Recent rondde hij een boek af over een van de meest invloedrijke humanisten, Lorenzo Valla. Komend jaar is hij ‘visiting professor’ aan het Harvard University Center for Renaissance Studies in Florence.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK