Herschikking binnen kabinet rond kennis

Nieuws | de redactie
28 februari 2007 | De ministerraad heeft zijn eigen organisatie toegesneden op de hoofdaccenten in het regeerakkoord. Zo wordt Plasterk belast met de coördinatie van het beleid ter bestrijding van de schooluitval. Maar een ander, Van der Hoeven, pakt de hoofdprijs: het voorzitterschap van de onderraad voor economie, kennis en innovatie.

Verkeersminister Eurlings (ook CDA) wordt coördinerend bewindsman voor het Urgentieprogramma Randstad. Het rapport-Kok en het advies van de vier grote steden en provincies in de Randstad zetten voor zo’n programma nadrukkelijke accenten op de rol van kennis en kennisbeleid voor de terugkeer van de regio naar de top in Europa. Yvonne van Rooy, UU- voorzitter en lid van de commissie-Kok, zette tegenover ScienceGuide al uiteen wat zij de essentiële elementen hiervan vindt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK