Innovatieplatform bood 3,9 mld € extra impact

Nieuws | de redactie
7 februari 2007 | Premier Balkenende vindt dat zijn Innovatieplatform in relatief korte tijd “met beperkte middelen een opvallende prestatie heeft geleverd.” Het volgend kabinet kan wat hem betreft “voortbouwen” op deze werkwijze. Financieel sommeert hij de impact daarvan als volgt: een stijging van de overheidsinvesteringen in kennis en innovatie van 1,2 miljard structureel en 2,7 miljard eenmalig.

In een afrondende rapportage onderstreept hij dat bijvoorbeeld het thema innovatie “hoog op de maatschappelijke en politieke agenda is gezet.” Veel van de inzichten die vanuit het Innovatieplatform zijn opgeleverd, zijn volgens de premier  “inmiddels gemeengoed.”

Ook heeft het IP “een impuls gegeven aan het vormen van netwerken van ondernemers, kennisinstellingen en overheden, zowel op regionaal, landelijk als sectoraal niveau, zie bijvoorbeeld de oprichting van regionale innovatieplatforms. De betekenis van het Innovatieplatform blijkt daarnaast uit vele concrete opbrengsten.” Deze worden weergegeven in de eindrapportage die Balkenende heeft aangeboden aan de Kamer
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK