KennissenWeb voor basisscholen

Nieuws | de redactie
2 februari 2007 | Twee docenten van Fontys PABO Eindhoven hebben een digitale leeromgeving ontwikkeld voor basisscholen in de regio. Deze maand start een proef met vijf scholen uit Nuenen en één uit Eindhoven. KennissenWeb is een beveiligde leer- en communicatieomgeving op het internet voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Deze leeromgeving maakt het mogelijk dat kinderen onderzoek doen, leervragen oplossen en werkstukken maken samen met andere kinderen.

Pabodocent Peter Smedts vertelt: ‘Op KennissenWeb kan bijna alles wat met Word, Hotmail en MSN ook kan, maar het is afgeschermd met een inlogcode.’ Mede-initiatiefnemer Frank Verwater legt uit: ‘Bovendien kan de leraar op zijn eigen scherm in de gaten houden waar leerlingen mee bezig zijn en omdat KennissenWeb speciaal voor kinderen gemaakt is, ziet het er ook allemaal heel vrolijk uit.’

In Nuenen doen basisschool de Mijlpaal, de Wentelwiek, de Rietpluim, de Triangel en het Palet mee met KennissenWeb. In Eindhoven doet basisschool Beppino Sarto mee met het project. De scholen die meedoen mogen dit schooljaar gratis gebruik maken van KennissenWeb. Daarnaast ontvingen de scholen de Breedbandbox met daarin per deelnemende groep een drietal webcams, drie headsets en een digitale filmcamera. De komende maanden zullen Verwater en Smedts persoonlijk langs de scholen gaan voor ondersteuning. Tijdens een mini-conferentie in juni zal het KennissenWeb worden geëvalueerd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK