Laatste HO-vrijheid beknot

Nieuws | de redactie
5 februari 2007 | De laatste niet door de staat bestuurde HO-instellingen in Belarus worden onderworpen aan het ministerie van onderwijs. Er zijn 12  van zulke private universiteiten met zo’n 58.000 studenten, die daar nog een beetje academische en geestelijke vrijheid kennen. Het regime maakte bekend, dat zulke instellingen te vaak “de wetten hebben overtreden en hun studenten geschaad.”

Om die reden waren al verschillende vrije instellingen tot sluiting gedwongen en zijn veel studenten over de grens naar Litouwen, Polen en de Oekraïne gevlucht. De minister is voortaan verantwoordelijk voor de benoeming van de collegevoorzitters van de overgebleven particuliere instellingen en verantwoordelijk voor hun beleid, zo stelde het parlement vast.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK