Masters in lerarenopleidingen dichterbij

Nieuws | de redactie
2 februari 2007 | OCW wil zien of een educatieve master door de hogescholen ter hand zou kunnen worden genomen. Deze zou ook bekostigd kunnen worden uit de ‘enveloppe lerarenbeleid.’ De universitaire lerarenopleidingen beraden zich op basis van de Beleidsagenda lerarenopleidingen 2005-2008 op een researchmaster.

Het gaat daarbij om een landelijke (vak)didactische master. Binnen deze masteropleiding ontplooien de studenten onderzoeksactiviteiten in en rond de school en het schoolvak en dragen daarmee bij aan de vakinhoudelijke en vakdidactische ontwikkeling en de schoolontwikkeling. Tegelijkertijd verwerven zij hun onderwijsbevoegdheid voor een specifiek vak. Verder hebben de universitaire lerarenopleidingen de ambitie een eenjarige masteropleiding opleidingskunde voor lerarenopleiders aan te bieden. Dit blijkt uit een brief van het ministerie aan de Tweede Kamer terzake.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK