Minder bureaucratie aan RUG?

Nieuws | de redactie
5 februari 2007 | De VOS-fractie in de Groningse U-raad komt met concrete voorstellen voor minder bureaucratie. “Als je een minor aan een andere Nederlandse universiteit wilt volgen, dan moet je eerst toestemming vragen aan de examencommissie. Wij vinden dit overbodig. Als een minor in Amsterdam van voldoende kwaliteit is, dan is dat voor Groningen ook zo.

Examencommissies zijn ook niet de snelste commissies en voor inschrijvingen bestaan ook deadlines,” zo brengen de studenten naar voren.

“Daarnaast is het switchen van minor, na de start van de cursus, makkelijker gemaakt. Het eerdere plan was om dat alleen mogelijk te maken via een een gesprek met de studieadviseur. Studieadviseurs hebben ook een behoorlijke wachtlijst, dus dan duurt het te lang voordat je aan de nieuwe minor kan beginnen.” VOS vindt dat docenten ook een goed advies kunnen geven en daarom een gesprek met een docent even adequaat kan zijn.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK