Ondergedoken dissident opgepakt

Nieuws | de redactie
23 februari 2007 |

Een van de eerste jongeren die na de vervalste verkiezingen in Belarus uit protest zijn tentje op het grote plein van Minsk zette is voor de zoveelste keer opgepakt. Tijdens een treinreis is Dzyanis Dzyanisau gearresteerd en in de gevangenis van Homel opgesloten. “In summer they held a rally in Vitsebsk. A criminal action was brought up for that, for alleged organized actions of a group which caused mass disorder.

Two persons were targeted in the investigation then, though more activists had been arrested. Tatsyana Elavaya was among them. In fact, she escaped from Belarus and studies in Vilnius now. Dzyanis stayed in Belarus, though he went underground. Thus, this arrest is most likely connected to this case, as they haven’t done anything new,” zo meldt een bron aan de Poolse radio.

Dzyanis zou volgens art 342 van het strafrecht van de dictatuur tot 3 jaar veroordeeld kunnen worden wegens het ‘organiseren van groepsacties die de openbare orde verstoren.’ 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK