Plasterk steunt claim EZ op IP

Nieuws | de redactie
16 februari 2007 | Ronald Plasterk heeft een voorkeur voor een voorzitterschap van het Innovatieplatform door de minister van EZ. In een van zijn columns althans noemde hij de leidende rol van premier Balkenende “een weeffout.”

Die zou ertoe leiden dat het platform niet de aandacht krijgt die het thema innovatie verdient. “Dat was goed bedoeld, het gaf aan hoe belangrijk het kabinet de innovatie vond, maar het werkt precies omgekeerd: Balkenende heeft geen tijd om dit te doen, en heeft niet zoveel kennis van en affiniteit met de ‘productiesector.’” De hele samenstelling van het IP vond hij overigens niet goed, want te breed: “Daar zitten in: de directeuren van Shell, van Philips, van Schiphol, van de technische universiteiten, de gewone universiteiten, de landbouwuniversiteit, het HBO, nog veel meer, allemaal met achterbannen die ze moeten bedienen.” Om die reden noemde hij het “beter geweest als bijvoorbeeld de minister van EZ dit had geleid.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK