Poolse onderwijsminister in verlegenheid

Nieuws | de redactie
19 februari 2007 | De Poolse minister van Onderwijs weigert zich te distantiëren van een nieuw antisemitisch boek, “Beschavingen in oorlog in Europa” geheten. Het verscheen met het logo van het Europees Parlement op de omslag en bevat teksten als  “Jews like to settle among the rich" en "create their own ghettos." Ook gaat het over "biological separation" die zou leiden tot verschillen in uiterlijk. Het boekje is geschreven door de 71-jarige botanist Maciej Giertych, lid van het EP en de vader van de minister.

Minister Roman Giertych is net als zijn vader actief in de Poolse Liga voor de Familie, een zeer conservatieve partij. Hij zei tegen de pers dat hij het niet de juiste gelegenheid vond om op het boek in te gaan en dat hij het boek niet gelezen had. De quotes waren vast uit hun context geciteerd, zo vermoedde hij. Het EP reageert woedend op de publicatie en de  suggestieve wijze van gebruik van zijn logo. “Walgelijk” noemt voorzitter Pöttering het.     


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK