Prins opent Europadag HHS

Nieuws | de redactie
28 februari 2007 | Het lectoraat Public Management van de Haagse Hogeschool organiseert op 13 maart een Europadag samen met de HEBO-opleiding. Prins Constantijn opent deze dag, waarin gediscussieerd wordt over de sterke economische focus op Europese integratie in de afgelopen jaren versus de nadruk op de idealen en waarden van de Europese samenwerking. Op de Europadag worden twee rondetafelgesprekken gevoerd waarin verschillende gastsprekers hun visie op de Europese gedachte geven. Prof. dr. Ben Hoetjes, lector Public Management op De Haagse Hogeschool, leidt de rondetafelgesprekken. Aan tafel zit de ambassadrice van India, mevrouw N.D. Sabharwal, die een rede geeft over Mahatma Gandhi. Prof. jhr. dr. Alting von Geusau houdt een rede over de rol van de ‘Poolse paus’ Johannes Paulus II. Drs. Wegter van de Europese Commissie geeft een korte inleiding over Robert Schuman, de ‘bedenker’ van de EU samen met Jean Monnet.

De thematiek van de Europadag is drieledig: Wat staat nu nog overeind van de ideeën van de Europese grondleggers? Hoe wordt er van buiten Europa aangekeken tegen samenwerking en diversiteit? en Welke betekenis heeft religie/christendom als bindende kracht in Europa?

Naast het bijwonen van de rondetafelgesprekken is er gelegenheid tot het volgen van een workshop. De drie workshops geven verschillende aspecten van Europese integratie weer, zoals het perspectief van niet-Europese landen op Europese samenwerking en de rol van religie en secularisatie in deze integratie.

De Europadag start om 10.00 uur, de opening door Prins Constantijn is om 10.45 uur. Het volledige programma staat op www.dehaagsehogeschool.nl. Voor opgave: A.L.Legters@hhs.nl.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK