Skype-afstuderen in Groningen en Tasmanië

Nieuws | de redactie
26 februari 2007 | Student technische bedrijfswetenschappen Roel Keizer van de RUG is vorige week vrijdag vanuit het Australische Sydney afgestudeerd via Skype-verbinding op het internet. “Voor zover ik weet is dit bij de RUG voor het eerst”, aldus een woordoverder. Keizer is in Australië voor een stage bij een telecombedrijf en kreeg een aanbieding om daarna daar aan het werk te gaan. Hij vroeg zijn afstudeerbegeleiders daarom of hij de afstudeerceremonie via internet mocht opzetten.

Hoogleraar telematica George Huitema was aanvankelijk sceptisch. “Ik zit zelf vaak in internationale phone conferences, maar dan staat alles klaar. Hier moest alles met bescheiden middelen worden nagebouwd. Maar dat is ook het aardige eraan.” Toen Keizer met een medestudent de opstelling had getest, gaf de professor toestemming. De ingrediënten waren: draadloos internet, twee laptops, twee beamers, extra luidsprekers en een microfoon voor de examencommissie. Via twee simultaan lopende Skype-verbindingen gaf Keizer zijn powerpointpresentatie en een mondelinge toelichting. Vrienden en kennissen keken in Groningen met de examencommissie mee.

De afstudeersessie verliep technisch vlekkeloos: drie kwartier presentatie gevolgd door drie kwartier ondervraging van de student door de commissie. Huitema kijkt er enthousiast op terug. “Uiteindelijk heb ik liever een face to face-sessie, maar zo kan het ook. Het ging boven verwachting. Wie weet doen we dit vaker.” Zo heeft hij nu een student in Washington voor wie het ook een uitkomst zou kunnen zijn. Keizer kreeg een 7 voor zijn onderzoek naar klantrisico’s bij telecombedrijven.

[bron: UK]


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK