SP: Universitaire top aftoppen

Nieuws | de redactie
22 februari 2007 | SP-Kamerlid Jasper van Dijk wil dat de VSNU-gedragscode wordt aangescherpt. “Universiteitsbestuurders kunnen nu zonder probleem meer gaan verdienen dan de Minister-President.”  Dit terwijl met de ‘Balkenende-norm’ wordt beoogd dat leidinggevenden die met publieke middelen worden betaald niet meer zouden verdienen dan de premier.


“In de nieuwe ‘Code goed bestuur universiteiten’ wordt het salaris zelfs genoemd als middel om nieuwe bestuurders mee aan te trekken,” en dat vindt Van Dijk verbazingwekkend. “Nu al verdienen ruim 50 bestuurders en professoren meer dan Balkenende. Kijkend naar het regeerakkoord, eisen wij dat minister Plasterk de universiteiten op hun verantwoordelijkheid wijst en er voor zorgt dat de megasalarissen worden ingedamd.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK