Toch geen eredoctoraat voor Kabila

Nieuws | de redactie
28 februari 2007 | De Belgische regering ziet af van de uitreiking van een eredoctoraat aan Joseph Kabila. Defensieminister André Flahaut had vorige week tijdens een bezoek in Kinshasha een eredoctoraat beloofd aan de Congolese president. Buitenlandminister Karel de Gucht reageerde woedend, evenals premier Verhofstadt.

Falhaut is nu met Verhofstadt overeengekomen het bestluit over een eventueel eredoctoraat voor Kabila over te laten aan de Raad van Bestuur van de Koninklijke Militaire Academie. Die noemde een eredoctoraat voor Kabila eerder al “prematuur”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK