Verantwoord ondernemen vergt aanpak op maat

Nieuws | de redactie
16 februari 2007 |

Het kabinet wilde de ontwikkeling van maatschappelijk verantwoord ondernemen impulsen geven, maar de ambitie om alle bedrijven mee te laten doen is daarbij niet gehaald. Staatssecretaris Van Gennip (EZ) heeft de analyse waarin dit beleid wordt geëvalueerd, Terugblikken en vooruitzien; voortgangsonderzoek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (2001-2006), gepubliceerd. De overheid is in de ogen van bedrijven en niet-gouvernementele organisaties tekortgeschoten in haar voorbeeldrol, zo blijkt.  Daarbij hebben bedrijven steeds meer behoefte aan een aanpak op maat. Het rapport concludeert dat wel de doelstelling is bereikt om de ontwikkeling van maatschappelijk ondernemen te versnellen.

U vindt het volledige rapport hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK