Verbraak (Fontys) valt uit naar Heertje

Nieuws | de redactie
5 februari 2007 | Een oud-student van Fontys en prof. Heertje eisen dat die hogeschool een diploma afgeeft, dat door de examencommissie is geweigerd.  Medewerkers en studenten van Fontys zijn over die zaak per mail benaderd en voorzitter Norbert Verbraak maakt ernstig bezwaar tegen deze “chantage.”

Hij legt uit: “Wij worden onder druk van negatieve publiciteit uitgenodigd om ten onrechte een diploma af te geven. De examencommissie heeft zich toen niet en nu weer niet onder druk laten zetten door de publiciteit die deze zaak opriep. Diploma-afpersing komt wel vaker voor, maar naar wij weten is het voor het eerst dat een professor zich daartoe laat verleiden. En natuurlijk gaan wij daar niet op in. Het zou immers te gek zijn als dreigementen tot succes zouden leiden.”

Het bestuur van Fontys onderstreept dat het “vierkant achter de docenten van de opleiding fysiotherapie” staat. “Een Fontys-diploma kan slechts door studie worden verworven,” zegt Verbraak.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK