Vrede en veiligheid in verkiezingsprogramma’s

Nieuws | de redactie
26 februari 2007 | Aangezien de ChristenUnie tegen de Grondwet is, is de opstelling van de nieuwe regering jegens de Europese Unie een “potentieel conflictpunt”. Dit stelt Koos van der Bruggen (Rathenau Instituut), die de verkiezingsprogramma’s voor de Tweede Kamer analyseerde op de punten van internationale vrede en veiligheid.

Hoewel de grote thema’s op het gebied van buitenland en defensie in de verkiezingsprogramma’s worden behandeld – behalve in het “journalistiek opgezette programma” van de VVD – ontbreekt het in vrijwel alle verkiezingsprogramma’s aan “diepgang en samenhang”.

Lees hier het essay van Van der Bruggen

Dit essay is onderdeel van het Jaarboek Vrede & Veiligheid 2006
Internationale veiligheidsvraagstukken en het Nederlands perspectief. Amsterdam: Rozenberg, 2007. Bestel het boek hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK