Wie regeert het web?

Nieuws | de redactie
28 februari 2007 | Hoe komt het internet aan zijn regels, wie stelt die en wie niet? Hoe en waar worden url’s als ‘.com’ of ‘.org’ eigenlijk beheerd, bestuurd en gereguleerd? Een overzicht en ‘toolkit’ vanuit de Britse overheid geeft hier een aardig inzicht in.

“The basic question being debated is whether governments should have a larger role in governance of the internet – in which case internet governance would need to be brought under an intergovernmental body, probably within the UN system. Opponents of this view believe that the present system, in which the private sector and civil society have a greater role, can work well and does not need such radical change. They fear that if governments were given more power over the internet, they would use this to constrain its dynamic growth and limit users’ freedom.”

De soms opmerkelijke achtergrondgegevens over de sturing en ‘macht’ over het web leest u hier.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK