Collegegeldkrediet per 1 september 2007

Nieuws | de redactie
20 maart 2007 | Minister Plasterk heeft op verzoek van de Tweede Kamer besloten de invoering van het collegegeldkrediet door te zetten. Studenten kunnen met ingang van het studiejaar 2007-2008 het te betalen collegegeld lenen en krijgen dus meer financiële armslag.Dat heeft de minister in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Het voorstel voor invoering van het collegegeldkrediet wordt toegevoegd aan het wetsvoorstel meeneembare studiefinanciering naar het buitenland dat al bij de Tweede Kamer ligt. Als studenten meer betalen dan het reguliere collegegeld (ongeveer 1500 euro) kunnen ze dankzij het collegegeldkrediet ook meer lenen, tot maximaal vijf keer de hoogte van het collegegeld.  Hierdoor wrdt het ook makkelijker om in het buitenland te studeren. Het terugbetalingssysteem van studieleningen en de hoogte van de rente veranderen niet.

Het is uitzonderlijk dat OCW al met de invoering van collegegeldkrediet begint voordat een wetsvoorstel hierover door de Tweede Kamer is aangenomen. Plasterk heeft hiertoe op verzoek van de Tweede Kamer besloten om mogelijk te maken dat studenten al per 1 september 2007 van deze ruimere leenfaciliteiten gebruik kunnen maken.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK