Docent post-initieel opgeleid

Nieuws | de redactie
8 maart 2007 | Aan de VU gaat een nieuwe post-initiële masteropleiding in Teaching in Higher Education van start. Deze is speciaal voor docenten in het hoger onderwijs die zich op masterniveau verder willen bekwamen in het docentschap. De opleiding voorziet in de behoefte van docenten in hbo en wo die zich verder willen ontwikkelen in hun docentschap omdat zij te maken hebben met complexe situaties. Docenten die zelf veranderingsprojecten in het hoger onderwijs leiden, kunnen zich daarin via een specialisatie verder bekwamen.

Het gemiddelde opleidingsniveau van Nederlandse hbo-docenten is laag in vergelijking tot docenten in het buitenland. en de VU wil daarom met de THE Master een volgende stap zetten in de professionalisering van het docentschap. De universiteit heeft een beurzenprogramma voor docenten van de eigen instelling opgezet om aan THE Master deel te nemen. In de opleiding is veel aandacht voor praktijkonderzoek. De opleiding wordt afgesloten met het schrijven en presenteren van een masterthese.

THE Master is een vervolg op de basisopleidingen voor hbo-docent en universitair docent, van het Onderwijscentrum VU. Prof.dr. Monique Volman treedt op als academisch programmaleider. Hoogleraren als prof.dr. Jos Beishuizen, prof.dr. Marijk van der Wende en prof.dr. Fred Korthagen dragen bij aan onderdelen van de opleiding.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK