‘Een zaak van alleman’

Nieuws | de redactie
13 maart 2007 |

‘Een zaak van alleman. Over canon, schoolboeken, docenten en algemene ontwikkeling’ is de titel van de rede die Frits van Oostrom, president van de KNAW, op 23 maart 2007 als de achtste Kohnstammlezing zal houden. Ons land was sinds hij met zijn 50 vensters voor de canon kwam in de ban van dat concept geraakt. Er kwamen bètacanons, Brabantse canons en sportcanaons en wat al niet meer. In zijn Kohnstammlezing reflecteert Van Oostrom op de stand van zaken, en vooral op de bredere implicaties waartoe het canonproces volop uitnodigt. Het betoog zal uitmonden in drie ferme aanbevelingen voor minister Ronald Plasterk en voor alle Nederlanders met een hart voor hun identiteit en historie.

De Kohnstammlezing is gratis toegankelijk en begint om 15.00 uur in de Aula van de Oude Lutherse Kerk, Singel 411 / hoek Spui in Amsterdam. De lezing wordt gepubliceerd in een speciale reeks, uitgegeven door de Vossiuspers UvA Amsterdam. Bezoekers ontvangen het boekje gratis. Meldt u hier aan.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK