Eerste vrouw decaan in Nijmegen

Nieuws | de redactie
14 maart 2007 | Hetty Dekkers, wordt de nieuwe decaan van de sociale faculteit van de Radboud Universiteit en de eerste vrouw op deze post. Op dit moment staan aan de Nederlandse universiteiten negen vrouwen aan het hoofd van een faculteit, tegen 112 mannen. Dat haar benoeming te maken zou hebben met het streven van collegevoorzitter Roelof de Wijkerslooth om meer vrouwen op hoge posities te benoemen, wijst Dekkers resoluut van de hand. ‘Er wordt gezocht naar de beste kwaliteit,’ zo meldt zij op Voxlog.

 De socioloog/onderwijskundige is nu vice-decaan en haar benoeming kwam dus ‘niet onverwacht’. Dekkers heeft geen grote veranderingen voor ogen: ‘Ik heb zelf natuurlijk meegeschreven aan het huidige strategisch plan. We gaan door met het maken van kwaliteitsslagen in onderwijs en onderzoek.’ Het streven is om alle drie de onderzoeksinstituten die de sociale faculteit rijk is door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) te laten erkennen. Tot nu toe zijn twee van de drie – BSI en NICI – officiële KNAW-onderzoeksinstituten. ‘We hopen dat het Nijmeegs Instituut voor Sociaal-Cultuureel Onderzoek (NISCO) komend jaar wordt goedgekeurd.’

In het onderwijs wordt continue gewerkt aan de kwaliteit. ‘De intensiveringsslag van het college is hierbij een zeer welkome hulp. Belangrijk zijn bijvoorbeeld de voor alle eerstejaars verplichte vakken academische vaardigheden.” Tijdens deze en andere cursussen leren eerstejaars onder meer artikelen lezen en interpreteren, logisch redeneren en schrijven.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK