Feedback op tentamens per email

Nieuws | de redactie
12 maart 2007 |

De Centrale Studentenraad van de UvA wil dat docenten nagekeken tentamens inscannen en emailen aan studenten. Het College van Bestuur gaf onlangs toestemming voor een pilot. Dit meldt universiteitskrant Folia.

De pilot zal waarschijnlijk plaatsvinden op het AMC, waar onder andere geneeskunde wordt gegeven. ‘Binnen het AMC speelt dit al langer, maar het staat nog niet vast dat we daar beginnen. Het CvB is nu op zoek naar een onderwijsinstituut dat het wil proberen.’

Volgens Naber is het inscannen en mailen van tentamens niet erg arbeidsintensief. ‘Nadat de docent het tentamen gecorrigeerd heeft stopt hij het in een hele simpele machine die het automatisch converteert naar een pdf en die naar de student emailt. Het vergt alleen een eenmalige investering in de machines.’

CSR-lid Bert Naber hoopt dat het project snel wordt uitgebreid: ‘Uiteindelijk willen we dat alle studenten op de UvA hun tentamens direct gemaild krijgen. Op die manier heeft de student meteen feedback.’

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK