Haags toptalent bekroond

Nieuws | de redactie
29 maart 2007 | De jaarlijkse ECHO Award voor allochtone toptalenten in bèta/tech gaat naar bouwkundestudent Rigobert Nivillac van de HHS. De Haagse Hogeschool had hem voorgedragen om zijn inzet bij het onderdeel tutoring bij de opleiding Bouwkunde. "Rigobert weet op een natuurlijke en uitstekende manier eerstejaarsstudenten net dat duwtje te geven als ze vast dreigen te lopen met hun studie. Ook is hij betrokken bij de opvang van Antilliaanse bursalen. Zelf is hij in dat kader na zijn mbo naar Nederland gekomen om te studeren," zo vertelt de hogeschool.

Als Bouwkundestudent volgt hij een versneld traject (3 jaar i.p.v. 4 jaar) en is daarnaast ook alvast begonnen met de master Bouwkunde aan de TU Delft. De ECHO Award werd voor het zevende jaar uitgereikt en richt de schijnwerpers op de successen van allochtoon talent in het hoger onderwijs. Door het uitreiken van de Award krijgen individuele successen van studenten van allochtone herkomst positieve aandacht.

De Haagse Hogeschool heeft talentontwikkeling hoog in het vaandel staan. ScienceGuide Student van het Jaar 2005, Murat Ersoy, was een va de voorbeelden van het efect van deze beleidsaanpak van de hogeschool. Het programma Talentontwikkeling Hoger Onderwijs is gericht op voorlichting aan eerstegeneratiestudenten en hun ouders om de stap naar het hoger onderwijs te vergemakkelijken. Succesvolle ouderejaars studenten worden als mentor toegewezen aan vo-, en mbo-leerlingen. Als de stap naar het hbo gezet is krijgt de student een tutor aangewezen, een getrainde ouderejaarsstudent. Deze tutoren, goed presterende studenten, zijn rolmodel voor de jongerejaars.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK