i-Flanders: een land als een hotspot

Nieuws | de redactie
27 maart 2007 | Doen Belgen het weer beter? Het plan wordt opgevat om heel Vlaanderen tot een hotspot om te vormen. In deze proeftuin kunnen dan technologen uit heel de wereld hun nieuwe toepassingen uittesten. De eerste poging hiertoe – iCity in Hasselt – smaakt naar meer, en bedrijven als Cisco, HP en Microsoft doen daar al mee.

Nu wordt gezocht naar 45 miljoen € investering om de unieke hotspotexpansie te kunnen realiseren: niet een plek als knooppunt, maar een heel land. “Je zou de bestaande hotspots van kabelbedrijf Telenet kunnen combineren met de WiFi-mesh-technologie van Cisco. Dan kan het allemaal veel sneller gaan”, zo wordt nu al doorgerekend. Een uitrolfase van 3 tot 5 jaar is doenlijk: ‘i-Flanders’ komt eraan. En wanneer durft i-Randstad dat in te halen?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK