Intensiever hbo concreet ingevuld

Nieuws | de redactie
13 maart 2007 | De Hanzehogeschool  gaat extra aandacht geven aan de begeleiding en lesinhoud voor eerstejaars in vakken als wis- en natuurkunde. Het CvB maakt daarvoor extra geld vrij.  Vier docenten in de exacte vakken worden vrijgemaakt om de studenten in kleine groepen intensief en persoonlijk gaan begeleiden. Zij doen dit niet alleen voor eerstejaars vanuit havo en mbo, maar ook voor mbo’ers die instromen vanuit verkorte routes en daarmee in het tweede hbo-jaar kunnen beginnen.


De docenten exacte vakken worden ingezet op de Academie voor Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek, het Instituut voor Engineering en het Instituut voor Life Science & Technology. Het gaat dan om de volgende opleidingen: Elektrotechniek, Human Technology, Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Architectuur, Bouwkunde, Civiele Techniek, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Bio-informatica, Chemie en Chemische technologie.

De hogeschool wil hiermee inspelen op de breed levende vraag onder studenten naar extra aandacht en contacturen, in het bijzonder ook voor exacte vakken.  De extra lessen en intensievere begeleiding komen bovenop de gemiddeld twintig lesuren per week die de studenten van bovengenoemde schools krijgen. De hogeschool zoekt hiertoe samenwerking met middelbare scholen in de regio.Na een jaar wordt bekeken hoe en of dit pilotproject voortgang behoeft.

Ook hebben de HAN-bestuurders Wintels en Borman hun visie op dit thema nader uitgewerkt. u leest hun analyse en aanbevelingen op de pagina Forum.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK