Lectoraat rond huiselijk geweld van start

Nieuws | de redactie
9 maart 2007 | Het nieuwe lectoraat van hogeschool Avans ‘Huiselijk geweld en opvang van vrouwen, kinderen en hun netwerk’ start op 13 maart met vier lezingen en een bezoek aan opvang- en begeleidingscentrum Valkenhorst.

Lector Sietske Dijskstra bezoekt in de ochtend Valkenhorst met Amerikaanse studenten van de Universiteit van Maine. Ze maken daar kennis met Avansstudenten die er stage lopen.

Dijkstra zelf geeft ’s middags een lezing over een project voor kinderen in opvangtehuizen. Andere onderwerpen waarover gesproken wordt, zijn de achtergronden en dagelijkse praktijk van Valkenhorst, geweldpreventie en de rol van man en vrouw en een onderzoek naar de toetsing van risico’s in opvangcentra. Deze lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Het lectoraat ‘Huiselijk geweld en opvang van vrouwen, kinderen en hun netwerk’, is het eerste lectoraat in Nederland over dit onderwerp. Het is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en Valkenhorst.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK