Merkel steekt 6 miljard extra in R&D

Nieuws | de redactie
13 maart 2007 | De Duitse minister van EZ, Michael Glos, heeft bekend gemaakt dat het kabinet-Merkel extra gaat investeren in R&D. Hij wil daarmee de 3% benchmark uit de Lissabonagenda concreet gaan realiseren. In de Ludwig Erhard rede voor de Lisbon Council in Brussel gaf hij aan dat hij de teleurstellende tussenbalans van die Europese agenda uit 2005 niet wil laten voor wat zij is. “2005 mussten wir bei der Zwischenbilanz ernüchtert feststellen: Wir haben nicht viel erreicht.” Om hier met meer élan verder te kunnen gaan kondigde hij een additionele investering van 6 miljard € in onderzoek en ontwikkeling aan.

“Ein prominenter Baustein der Lissabon-Agenda ist deshalb das 3% Ziel bei Forschung und Entwicklung. Deutschland hat seine Anstrengungen verstärkt und wird bis 2009 6 Mrd. Euro zusätzlich investieren. Aber auch die europäische Ebene muss den richtigen Rahmen setzen. Stichworte sind hier:
– die Förderung europäischer innovativer Standards in der Welt,
– eine Patentstrategie,
– und die Förderung von innovativen Leitmärkten.”

U leest zijn volledige rede over de versterking van het ‘Lissabon-beleid’ in Europa hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK