NYC als creatieve stad

Nieuws | de redactie
26 maart 2007 | Creatieve steden zoals New York City (NYC) zijn sterk aan verandering onderhevig. De continue stroom van creatievelingen, nieuwe organisaties en netwerken die ontstaan, bedrijven die wegtrekken of zich juist vestigen, maken dat hele buurten zoals Soho en Chelsea transformeren. NYC is als creatieve stad volop in beweging en blijft juist daardoor ook zeer aantrekkelijk voor creatievelingen. Van cruciaal belang daarbij blijken het zichzelf steeds weer opnieuw uit te kunnen vinden, en een attractief vestigingsklimaat in stand weten te houden.NYC
De stad New York herbergt ongeveer 8 miljoen inwoners. Over het algemeen gesproken is het eiland Manhattan de afgelopen jaren rijker en blanker geworden. Armoedegrenzen schuiven gestaag op: steeds noordelijker richting Harlem, maar ook langs de oostkant van Manhattan is armoede verder richting Brooklyn opgeschoven. De wijken Soho, centraal gelegen aan de noordrand van zuidelijk Manhattan, en Chelsea, aan de westkant van Manhattan, hebben zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld als creatieve centra, hoewel sterk verschillend van karakter.

Lees hier het artikel Dynaniek in creatieve steden: New York City van Frits Grotenhuis.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK