‘OCW heeft geen knop voor verbetering’

Nieuws | de redactie
5 maart 2007 | Minister Plasterk is nadrukkelijk bezig de verwachtingen van zijn bewind te temperen. Zijn aanmoedigende geluiden richting onderwijscritici als die in BON tracht hij na zijn aantreden te relativeren. Zo waarschuwt hij hen voor een analyse die primair “een nostalgisch verhaal” inhoudt.

“Dat gaat niet op”, zei hij in Buitenhof. Het ‘flankerend beleid’ op dit terrein, dat de waardering voor en status van het leraarschap zou moeten helpen verhogen, zit in de portefeuille van staatssecretaris Van Bijsterveldt, onderstreepte de minister. Met haar wil hij nagaan waar en hoe ontwikkelingen als de schaalvergroting en competentiegericht leren “hier en daar doorgeschoten” zouden zijn.

Maar ook daar kan OCW zelf niet zo veel doen, blijkt uit zijn analyse, aangezien veel van de veranderingen uit de meer autonoom zich voltrekkende processen in de scholen en sectoren zelf voortkomen. “Er zit nergens in het ministerie een knop waar wij de waardering voor de leraar met een druk kunnen verhogen. Het zit tussen de oren van mensen”.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK