Plasterk tikt universiteiten op de vingers

Nieuws | de redactie
13 maart 2007 | Minister Plasterk gaat de VSNU aanspreken op het feit dat de universiteitenkoepel “geen rekening heeft gehouden met een maximumnorm” voor de salarissen van de academische top in zijn branchecode voor good governance. “Aangezien ook het vorige kabinet deze koers al had ingezet, vind ik het spijtig dat de VSNU geen rekening heeft gehouden met een maximumnorm. Ik zal hierover met de VSNU in overleg treden.”

De minister gaat overigens niet zelf op dit punt in actie komen. Hij verwijst naar het werk van het vorige kabinet op dit punt en wacht af waar de commissie-Dijkstal komt. Zoals hij aan de SP-Kamerleden Van Dijk en Van Raak meldt: “Het vorige kabinet heeft de commissie Dijkstal gevraagd te adviseren over de reikwijdte van een normering van topinkomens in de publieke en semi-publieke sector. Voor ik verdere stappen onderneem, wacht ik het advies van de commissie Dijkstal af.”  Wel bevestigt hij dat “het kabinet het voornemen [heeft] om voor de inkomens in de publieke en semi-publieke sector het inkomen van de Minister-President als maximumnorm te laten gelden.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK