Topambtenaar amoureus expert

Nieuws | de redactie
22 maart 2007 | De nieuwe topeconoom van OCW, Arnold Jonk, is niet alleen een gewaardeerd denker en adviseur die minister Plasterk mag gaan ondersteunen in de sociaaleconomische zeshoek van het kabinet en in het Innovatieplatform. Jonk is van vele markten thuis. Als 'Maarten van Groningen' schrijft hij pittige commentaren op Writers Block, een kritisch webmagazine. Maar zijn echte claim to fame is wel zijn bestseller 'Arnolds Liefdesgids'. Hij geeft daarin zijn seksegenoten vele tips hoe zij bij vrouwen in de smaak kunnen vallen. Bij die veroveringstochten zijn volgens Jonk alle middelen geoorloofd:

“Geef je integriteit maar bij de deur af, je zult haar niet meer nodig hebben.” Want vrouwen zijn volgens Jonk net olifanten:  je kunt ze niet verplaatsen door er hard tegenaan te duwen. “In liefde en oorlog is alles toegestaan, maar misleiding absolute noodzaak.” De bewindslieden Dijksma en Van Bijsterveld en de vrouwelijke ambtenaren van OCW zijn gewaarschuwd! Het boek is volgens de uitgever Podium niet meer leverbaar.

In zijn commentaren op Writers Block noemt de pseudoniemeconoom premier Balkenende graag ‘onze Kleine Roerganger’ en gaf hij zeer recent nog een analyse van het debat over de regeringsverklaring met een complimentje voor CDA-aanvoerder Pieter van Geel: “Als we naar de overheidsuitgaven kijken, dan lijkt het evident dat de belangrijkste maatstaf voor kwaliteit zou moeten zijn hoe zorgvuldig belastinggeld wordt uitgegeven. En wie dat als maatstaf hanteert, moet zo weinig mogelijk meevallers willen hebben. Of als er meevallers zijn, dat die automatisch naar aflossen van de staatsschuld gaan of zoiets onschuldigs en fijns. En daarin schuilt het gelijk van Pieter van Geel. Jawel, ook CDA’ers hebben weleens een punt.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK