Turkse student voelt zich vooral Turk

Nieuws | de redactie
8 maart 2007 | Een student van Turkse afkomst in BVE en HO, voelt zich veelal meer Turk dan Nederlander. Zo'n 85 procent vindt de islam 'belangrijk' dan wel 'zeer belangrijk'. Zij menen daarbij, dat Nederlanders tamelijk negatief staan ten opzichte van hun geloofsovertuiging.


De meesten (65 procent) achten het Nederlanderschap een waardevolle aanvulling op hun identiteit. Ook hebben studenten met Turkse familie meer interesse in de Nederlandse politiek dan in de Turkse politiek. Bijna 65 procent blijkt opmerkelijk genoeg tegen deelname van Turkije aan de EU. Dat blijkt uit een onderzoek van Ahmed Bulut, een student beleid, communicatie en organisatie aan de Vrije Universiteit.

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK