Verhagen neemt afstand van Belarus

Nieuws | de redactie
6 maart 2007 | Nederland ziet op verzoek van de Kamer af van deelname aan een conferentie van de Verenigde Naties in New York over handel in vrouwen en kinderen, waaraan de dictatur in Belarus als mede-organisator een rol blijkt te spelen.. Dat heeft minister Verhagen besloten naar aanleiding van berichten over deze zaak zoals die op ScienceGuide.Aanleiding is het feit dat de bijeenkomst mede wordt opgezet door de Wit-Rus Vladimir Naumov. Hij behoort tot degenen die verantwoordelijk worden gehouden voor de verdwijning van mensen als de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Yoeri Zakharenko, de politicus Viktor Gonchar in 1999 en de Russische cameraman Dmitry Zavadsky in 2000. D66-aanvoerder Pechtold wees minister Verhagen erop, dat Naumov en zijn landgenote en medeorganisator Natalia Petkevich van zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie geen visa krijgen, omdat zij beide zeer nauw bij het regime van dictator Loekasjenko betrokken zijn. D66 werd hierin gesteund door de VVD, GroenLinks, de PvdA, de SP, de ChristenUnie en het CDA.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK