Geen democratielessen in Belarus

Nieuws | de redactie
20 april 2007 |

De HO-instellingen in Belarus hebben geen Europese informatie nodig. Centra voor ‘mensenrechten en democratie’ vindt minister Radzkow al helemaal een slecht idee. “We have a special course – even at school we study this subject in the framework of the ‘Man. Society. State’ course,” zei Radzkow. “We believe that this is enough at the current stage.” Belarus kent nog verplichte studieonderdelen in de oude sovjetideologie als middel om studenten onder druk te zetten en te bedreigen met verlies van hun diploma en graden. Democratische presidentskandidaat Alyaksandr Milinkevich had in Straatsburg steun verzameld voor de oprichting van zulke centra om de studenten in de dictatuur van Loekasjenko de kans te geven cursussen over Europa en democratie aan te vragen in het curriculum. “Belarusian youths should have the opportunity to get first-hand knowledge about Europe and Europeans, human rights and democracy,” zo zei hij.

Maar minister Radzkow ziet de bui al hangen en pleit daarom tegen “kunstmatige aanpassingen van het onderwijssysteem.” Hij wees er op dat de universiteiten zich vooral moeten richten op “national educational traditions, the country`s demand for certain professionals.”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK