HO moet gebrek aan Duits aanpakken

Nieuws | de redactie
11 april 2007 |

“Het Nederlandse bedrijfsleven loopt tot 8 miljard euro per jaar mis, omdat de Duitse talenkennis niet meer voldoende is.” Axel Gerberding van de Duits-Nederlandse Handelskamer en exportorganisatie Fenedex beramen een hoge schade aan economie en impact van Nederland door de teloorgang van de beheersing van de buurtaal.

“91,8 procent van de bedrijven geeft aan, dat het Nederlandse bedrijfsleven meer omzet in Duitsland zou kunnen behalen, wanneer naast het Engels ook het Duits beter beheerst zou worden. Ook heeft 82,7 procent van de bedrijven in de recente enquête van de DNHK aangegeven, dat alleen Engels bij de export naar Duitsland volstrekt niet voldoende is. ” zegt Gerberding. “De meertaligheid van Nederlanders neemt snel af. Ook in het hoger onderwijs moet een tweede vreemde taal, vooral het Duits, meer gewicht krijgen.“


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK