Huiselijk geweld leren signaleren

Nieuws | de redactie
6 april 2007 | Hogescholen moeten nauw gaan samenwerken om studenten maatschappelijke hulpverlening beter voor te bereiden op het signaleren van en omgaan met huiselijk geweld.  Ervaringsdeskundigen moeten worden ingezet bij hun training en het is essentieel dat nieuwe hulpverleners meer kennis opdoen over de verschillende culturen van hun cliënten. Die aanbevelingen resulteerden uit een conferentie over huiselijk geweld bij InHolland Rotterdam van het lectoraat Leefwerelden van de Jeugd.  

De School of Social Work van de hogeschool en de GGD Rotterdam-Rijnmond waren eveneens betrokken bij de conferentie. De Rotterdamse wethouder Jantine Kriens van Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang drong er op aan dat de verschillende instanties die met dit verschijnsel te maken krijgen, hun deskundigheid bundelen en de bureaucratie doorbreken om snel te kunnen handelen. Zij heeft zich ook hard gemaakt voor een meldcode in Rotterdam. Veel beroepskrachten krijgen te maken met huiselijk geweld. Het bestrijden en voorkomen hiervan staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. In Rotterdam kenmerkt de aanpak zich door het vroeg signaleren, en het bieden van ongevraagde hulpverlening aan gezinnen waar geweld wordt gesignaleerd, zonodig met dwang en drang.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK