Lintje na 60 jaar actief onderzoek

Nieuws | de redactie
4 april 2007 | Een doctor van 94, Bep Mennega, is onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau. In het Utrechtse Herbarium speldde collegevoorzitter Yvonne van Rooy het lintje tot grote verrassing op omdat mevrouw Mennega  informeel zou gaan afscheid nemen van dat Herbarium. Zij was er in totaal zestig jaar aan verbonden.en ook ruim zestig jaar betrokken bij het Utrechtse plantenonderzoek. Na haar pensionering was ze nog dertig jaar gastmedewerker van het Herbarium.

Ze heet dan ook wel ‘de doyenne van de systematische houtanatomie van Nederland en verre omstreken’. Twintig jaar geleden richtte zij bovendien de dr. Alberta Mennega Stichting op. Deze stichting voorziet onderzoekers in het plantenonderzoek van aanvullende beurzen. Binnenkort zal de 300ste subsidie worden toegekend.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK