Meester wordt master

Nieuws | de redactie
18 april 2007 |

Zes eerstegraads lerarenopleidingen aan de HvA worden omgedoopt in een master-opleiding. Studenten hiervan mogen zich straks ‘master of education’ noemen van de opleidingen Economie, Geschiedenis, Engels, Frans, Nederlands en Wiskunde.


“Dit is echt heel bijzonder,” zegt Tineke van Loosbroek, onderwijsmanager van deze opleidingen in Havana. “Tot nu toe waren dit post-hbo opleidingen. Je kreeg na je afstuderen je eerstegraads bevoegdheid waarmee je ook in de bovenbouw van het havo en vwo mocht lesgeven. Nu we zijn geaccrediteerd als master en mogen studenten zich straks ‘master of education’ noemen. Studenten hebben daar lang op gewacht. Die titel staat natuurlijk heel goed.”

Het omdopen van de zes post-hbo’s in masters zal ook een bijdrage leveren aan de bestrijding van het lerarentekort, verwacht Van Loosbroek. “We gaan ervan uit dat er vanaf nu veel meer belangstelling komt voor de eerstegraads lerarenopleidingen. Vaak biedt het leraarschap geen doorgroeimogelijkheden. Met deze opleiding bieden we doorgroeimogelijkheden aan leraren die geen manager willen worden, maar willen blijven lesgeven. Hier krijgen docenten niet alleen meer vakkennis, maar ontwikkelen ze ook praktische onderzoeksvaardigheden.” De eerste lichting EHvA-studenten eerstegraads krijgt naar verwachting begin juli een diploma met de vermelding master of education.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK