Modernisering in Chili sinds 1964

Nieuws | de redactie
6 april 2007 | Het ‘moderne’ heeft sinds de onafhankelijkheid een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op Latijns-Amerikaanse elites. Dit is in het bijzonder het geval in Chili, waar de politieke elites een groot enthousiasme voor modernisering en moderniteit aan de dag hebben gelegd. De relatieve stabiliteit van het land en de verhoudingsgewijs hoge mate van ontwikkeling hebben de wens tot het bereiken van de ‘volledige modernisering’ alleen nog maar versterkt. Blijkbaar wordt de aantrekkingskracht van de moderniteit sterker naarmate die dichter benaderd wordt.Het onderzoek Contesting Modernities van Gerard van der Ree richt zich op de manieren waarop Chileense elites hebben geprobeerd hun land te moderniseren door middel van politieke projecten, en hoe als gevolg daarvan specifieke patronen van moderniteit zijn ontstaan. Het laat zien dat ondanks de ideologische verschillen tussen verschillende politieke elites, een sterk element van continuïteit kan worden gevonden in de moderniserende aard van hun projecten.

De samenvatting van het onderzoek leest u hier.

Gerard van der Ree, Contesting Modernities. State- led Projects of Modernisation in Chile, 1964-2006. Dutch University Press, Latin America Research Series, 2007.

U kunt het boek hier bestellen
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK