Ritzen: “Wolfowitz moet opstappen”

Nieuws | de redactie
24 april 2007 | Voormalig vice-president van de Wereldbank Jo Ritzen keert zich openlijk tegen de huidige president, Paul Wolfowitz. Deze dient op te stappen, stelt de UM-voorzitter: “Een betreurenswaardige, maar noodzakelijke stap om te voorkomen dat de effectiviteit en de geloofwaardigheid van de bank als ontwikkelingsinstelling dodelijk geschaad worden.”

Dit schrijft Ritzen met een keur van Wereldbank-toplieden van vroeger en nu in een open brief in de Financial Times. “Hij zegt dat hij gelooft in de misse van de bank en wenst te blijven op zijn post. Wij geloven dat hij niet langer een effectief leider kan zijn. Hij heeft het vertrouwen en respect verloren van de staf van de bank op alle niveau’s.”

In het bijzonder wrijven Ritzen c.s. Wolfowitz aan dat hij zijn eigen geloofwaardigheid van het accent op “good governance –his flagship issue” zwaar beschadigd heeft. “Er is maar één weg voor mr. Wolfowitz om de  missie van de bank te bevorderen: hij moet opstappen,” schrijven zij aan het slot van hun brief.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK