Veiligheidsonderzoek hogescholen gebundeld

Nieuws | de redactie
26 april 2007 | Prof. mr. Van Vollenhoven heeft de besturen van de hogescholen die veiligheidsopleidingen aanbieden bijeen gebracht. Zij hebben een samenwerkingsverband bereikt voor de verdere professionalisering van veiligheid als vakgebied.Dit kent twee programmalijnen: onderzoek door lectoren en hun kenniskringen en onderwijs aan studenten binnen de veiligheidopleidingen. De SKV heeft reeds de volgende projecten in beheer: het Tijdschrift voor Veiligheid, het Basisboek Integrale Veiligheid met het bijbehorende digitale studielandschap en de reeks Veiligheidsstudies (eerste nummer verschijnt binnenkort). Een ander lopend project is het onlangs opgerichte Landelijk Overleg Opleidingen Integrale Veiligheid en Veiligheidskunde. Het streven van dat overleg is onder meer om te komen tot gezamenlijke beroepscompetenties.

Verder heeft de SKV het Onderzoeksoverzicht Veiligheid gelanceerd. Het biedt de mogelijkheid aan studenten van de deelnemende instituten om te participeren in het onderzoek van de andere instituten. Op elke site van de deelnemende instituten is een link naar de andere deelnemers opgenomen.

De deelnemende instituten aan de SKV zijn:

–             Avans Hogeschool

–            Christelijke Hogeschool Windesheim

–            Haagse Hogeschool

–             Hogeschool INHOLLAND Rotterdam

–            Hogeschool Utrecht

–             Hogeschool Zeeland

–            Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen

–             Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid Nibra

–             Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

–            Politieacademie

–             Saxion Hogescholen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK