Weinig ‘praktijk’ in IP 2.0

Nieuws | de redactie
19 april 2007 | Het kabinet komt morgen met het nieuwe Innovatieplatform. Daarin worden opnieuw ministers met toppers uit de kennissector en het bedrijfsleven bijeen gebracht. Bij de bewindslieden blijven Balkenende en Van der Hoeven present, Plasterk komt er bij. Onder de leden uit de kennissector zal een aanzienlijke verversing worden aangebracht.

Vanuit het bedrijfsleven bleek het moeilijker nieuwe namen te vinden. Naar verluidt blijven mensen als Rinnooy Kan en topmensen van de grote multi’s daarom aan. Bij de nieuwe opdracht voor het Platform komt meer nadruk te liggen op de implementatietrajecten en kennistoepassing en minder op voortzetting van de verkenningstaak van het voorgaande platform. Daarbij valt op dat in de nieuwe samenstelling geen zware vervanger is gevonden voor prof. Frans Leijnse als kenner van het praktijkgericht onderzoek en valorisatie en de ontwikkeling van de kenniscirculatie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK