Amsterdam claimt geld hbo-masters

Nieuws | de redactie
4 mei 2007 | Het voornemen van minister Plasterk om hbo-masteropleidingen publiek te bekostigen, verheugt de hogescholen. Paul Doop van het CvB van de UvA/HvA komt dan ook met een claim op die middelen: “Nu het nieuwe kabinet zich bereid toont om meer te investeren, moeten wij in staat zijn daarvan profijt te trekken.

Immers, in Amsterdam beschikken we, met twee universiteiten en onze hogeschool, over een keur aan financieel-economische opleidingen. In die sector kan de HES zich nader profileren door professionele bachelor- en masteropleidingen aan te bieden. We hebben al een aantal geaccrediteerde masters en die willen we optimaal benutten”.

Na een loopbaan bij OCW en het bedrijfsleven is Paul Doop collegelid geworden van UvA/HvA. “Het afgelopen jaar heb ik besloten om naar de publieke sector terug te keren. Die overgang was voor mij niet zo groot, aangezien mijn klanten – ook in mijn periode bij Deloitte – overheidsinstellingen waren. Bij de UvA en HvA zijn mijn aandachtsgebieden financiën, huisvesting, ict en erfgoed, want de universiteit bezit alleen al vijftien musea. Ik beschouw het als een voorrecht dit werk te mogen doen. Amsterdam is een dynamische stad met een kosmopolitische uitstraling. Daardoor trekken wij veel buitenlandse studenten aan. Het behoort tot mijn taak onze instellingen nog een stapje verder te brengen. Ik vind het belangrijk om het huis op orde te hebben en dat zo te houden. Onze studenten vragen van ons professioneel onderwijs, maar ook faciliteiten die eigentijds en goed onderhouden zijn. Studenten hebben hoge verwachtingen van ons; wij willen die in Amsterdam graag overtreffen”.

Lees hier een interview met Paul Doop uit de HESPRIT
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK