Baangarantie voor studenten HBO-rechten

Nieuws | de redactie
25 mei 2007 | De opleiding HBO-Rechten van de HAN en Randstad tekenen op 25 mei een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee zijn de afgestudeerde HBO-Rechten studenten verzekerd van een baan.

De waardevolle opleiding HBO-Rechten vervult een behoefte in de markt naar praktisch ingestelde juristen.

Ook de hogescholen van Amsterdam, Den Haag en de Juridische Hogeschool Avans-Fontys (Tilburg/Den Bosch) werken mee aan deze samenwerking.

Grote marktvraag naar juridische medewerkers
Uit onderzoek van de Universiteit en Hogeschool Amsterdam blijkt dat er een enorme marktvraag is voor juridisch geschoolde medewerkers. Er zijn veel functies geschikt voor afgestudeerde HBO-juristen zoals:

-juridisch adviseur
-notarisklerk
– bedrijfsjurist
– parketsecretaris

Eigentijdse studie

De opleiding is een eigentijdse praktisch gerichte studie die voorziet in een groeiende klantvraag. Randstad als marktleider signaleert een groei in de vraag naar juristen met een pragmatische instelling.

Groot netwerk
Randstad Legal beschikt over een groot netwerk met bedrijven waar de afgestudeerde HBO-jurist aan de slag kan. De HBO-jurist krijgt een arbeidscontract met een looptijd van tenminste twee jaar. Door deze samenwerking doet een afgestudeerde HBO-jurist via Randstad Legal werkervaring op bij diverse werkgevers. De HBO-jurist werkt zo aan zijn carrièreversnelling. Daarnaast voorziet Randstad met regelmaat de vier partners van de HBO- Rechten opleidingen van juridische arbeidsmarktkennis. Daardoor verbetert de kwaliteit van de opleidingen.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK