De Europese Top 10 van ScienceGuide

Nieuws | de redactie
10 mei 2007 | De ScienceGuide Top 10 van sleutelfiguren in de Europese kennissector kent ‘iconen’ van wetenschap, onderwijsvernieuwing en politieke moed. Bovenaan prijkt de Catalaanse denker Manuel Castells. In brede kring wordt hij genoemd om zijn baanbrekende visie op de informatiemaatschappij en kenniseconomie en zijn toonaangevende analyse van het succes van het ‘Finse model’ van de creatieve kennissamenleving.Samen met de Britse premier Blair staat CommissievoorzitterBarroso hoog in de lijst. Hun durf om de investeringen van de EU tewillen verleggen “from milk to brains” maakt indruk. Andereopvallende namen zijn de Scandinavische vernieuwers van Kaos-pilotsen Pekka Himanen, als ook de UM- econoom, Luc Soete.

In de Top 10 prijkt ook een hoogleraar chemie uit Berlijn vanwegezijn wel zeer persoonlijke invloed voor een positief kennisbeleid.Dat is professor Joachim Sauer, die als echtgenoot vanBundeskanzlerin Angela Merkel – en als haar vakgenoot uit dechemische wetenschap! – een heel speciale rol speelt.

De volledige uitslag vindt u hier.


Dankzij de ‘VDP. DiePrädikatsweingüter’ kan ScienceGuide bij deze bijzondere Top 10opnieuw de origineelste inzending belonen met een selectie van debeste wijnen van de hoogst genoteerde wijnhuizen inDuitsland.

Winnares is Babs van den Bergh, de nieuwe secretaris van de AWT.Zij was zo enthousiast dat zij meerdere keren met namen vanonbetwiste inspiratoren kwam en zelfs nog even poogde de eenAmerikaanse denker over Europa in de lijst te smokkelen.

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK