ISO wenst HO-Autoriteit

Nieuws | de redactie
23 mei 2007 | De verantwoordelijkheid voor kwaliteit en bestel van het HO moet fundamenteel worden herzien. Het ISO komt op de valreep van de ‘100 dagen’ met ingrijpende voorstellen voor de nieuwe wet op de governance en bekostiging van het hoger onderwijs en de lange termijnagenda voor het kennisbeleid die minister Plasterk heeft aangekondigd voor komend najaar. Daarbij willen de studenten dat de kritische analyses uit de OESO-review zeer serieus genomen worden.


Het ISO stelt onder meer voor de verantwoordelijkheid voor de borging en ordening van het HO-aanbod te concentreren in een nieuwe Hoger Onderwijs Autoriteit, die ontstaat uit een omvorming van de NVAO met functies die nu onder meer bij de IBG (registratie, Croho) en de inspectie zijn belegd. Ministerie en parlement zouden zich hierdoor nadrukkelijker kunnen toespitsen op hun wezenlijke taak ten aanzien van de bestelverantwoordelijkheid en de afweging van de publieke investeringen in het bekostigde deel van het hoger onderwijs en onderzoek.

Het volledig uitgewerkte voorstel ‘Zuiver op de Graad’ vindt u hier.




«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK