Kunsthistorici inspireren elkaar

Nieuws | de redactie
16 mei 2007 | Het nieuwe landelijke orgaan voor alle studieverenigingen van kunstgeschiedenis, KunstNed, organiseert vrijdag 25 mei 2007 in Amsterdam het eerste KunstNedsymposium, waarop kopstukken van de Nederlandse universiteiten over hun recente kunsthistorische onderzoek komen spreken, aangevuld met Nederlands bekendste kunsthistoricus Henk van Os. Bij dit symposium komen de werelden van de verschillende Nederlandse universiteiten op het gebied van de kunsttheorieën samen.


KunstNed is een initiatief van de studieverenigingen van kunst- en architectuurgeschiedenis studies in Nederland. De doelstelling is om interuniversitaire activiteiten op te zetten voor en door studenten. Het resultaat is het jaarlijks KunstNed symposium in samenwerking met het magazine Kunstbeeld. Het interuniversitaire symposium biedt de mogelijkheid aan 250 deelnemers om op een leerzame en tegelijkertijd ontspannen sfeer kennis te maken met onderzoeksgebieden van andere universiteiten. Tegenwoordig hebben studenten de mogelijkheid om na de bachelor fase een specialistische masterrichting van een andere universiteit te kiezen. Om deze reden is het interessant om inzicht te krijgen in andere benaderingswijzen van de Nederlandse universiteiten. Naast kunsttheoretische diepgang wordt er aan voornamelijk studenten maar ook andere gegadigden de mogelijkheid geboden om op informele wijze in contact te komen met kunstgerelateerde bedrijven.

Het thema van dit jaar is Kruispunt Amsterdam . De sprekers presenteren hun recente onderzoeken. Dit leidt tot een dwarsdoorsnede van kunsthistorsche onderzoek van Nederland. “Het belooft de grootste nationale kunsthistorische activiteit van het jaar te worden,” aldus medeorganisatrice Laurien Bosch.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK