Lector Hooge stapt uit commissie-Vreeman

Nieuws | de redactie
31 mei 2007 | Lector Edith Hooge (Avans) is dit weekend opgestapt als lid van de commissie-Vreeman, die een onderzoek doet naar de verkiezingsnederlaag van de PvdA. De lector Corporate Governance was het niet eens met een aantal wijzigingen die de top van de PvdA in het rapport wilden doorvoeren. Van te voren was afgesproken dat Wouter Bos, Jacques Tichelaar en Ruud Koole het rapport vooraf mochten inzien en wijzigingen mochten voorstellen. Hooge was achteraf niet gelukkig met die afspraak.Edith Hooge (1967) is sinds oktober 2004 werkzaam bij Avans Hogeschool als lector corporate governance. Hiervoor was zij senior adviseur bij Zunderdorp Beleidsadvies & Management, een bureau dat zich richt op beleidsonderzoek en -advisering en bestuurskundig advies. Vanaf 2001 was Hooge gedurende vijf jaar als senioronderzoeker verbonden aan het Max Goote Kenniscenrum bve bij de Universiteit van Amsterdam. Zij was freelance docent, zowel aan de Universiteit van Amsterdam als aan de Higher School of Economics in Moskou. In 1998 promoveerde zij op het onderwerp deregulering en autonomievergroting in het basisonderwijs aan de Universiteit van Amsterdam.

De persoonlijke pagina van Hooge op ScienceGuide vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK