Lectoraat gericht op chronisch zieken

Nieuws | de redactie
15 mei 2007 | Dr. Petrie F. Roodbol wordt lector Verpleegkundige Innovatie en Positionering aan de Hanze hogeschool. Zij is hoofd Opleidingen in het Universitair Medisch Centrum Groningen.  Met de instelling van dit lectoraat willen de Hanzehogeschool Groningen en het UMCG een bijdrage leveren aan het oplossen van de problematiek van de groep “nieuwe chronisch zieken”.

Door de toenemende mogelijkheden van de geneeskunde neemt het aantal patiënten dat een levensbedreigende ziekte overleeft snel toe. In 2015 zal dit aantal meer dan één miljoen bedragen. De doelstelling van het lectoraat is om zowel het werk van de hoger opgeleide verpleegkundige als dat van de nurse practitioner te professionaliseren om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van deze nieuwe groep patiënten.

De nieuwe lector promoveerde in 2005 met een proefschrift over de bijdrage aan de gezondheidszorg van de nurse practitioner. De nurse practitioner is een verpleegkundige met een masteropleiding, die medische en verpleegkundige taken combineert.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK